Koko matkan ajan hermoilin, mitä jos se yllätys on joku kauhean vaivaannuttava juttu, mitä jos en ole tarpeeksi innoissani, mitä jos, mitä jos. Vielä mitä! Sisällä meitä odotti viiden ruokalajin espanjalais-italialainen päivällinen/illallinen, jonka valmisti yllätyksen järjestäneen serkkuni pikkuveli (jos jollain nyt herää seuraavista kuvista järkyttävä nälkä, kerrottakoon että kyseinen serkku Matias tekee ruokaa Turun di Trevissä).
Seuraa kuvapläjäys. Sinua on varoitettu!
Savuporoa ja fenkolimakkaraa viikunoden ja granaattiomenan kera. Voi morjens. Muistinhan mainita, ettei tämä ollut siis vielä alkuruoka. |
Tuolle laudalle ei muuten sitten jäänyt muruakaan kun meidän jengi sen imuroi kitusiinsa. Ruokataivas.
Tonnikala-avocadotartar, ranskalaistyypinen kanape etanoilla ja savupekonilla, etualalla chilimajoneesia. |
Lähikuva etanoista ja pekonista <3 |
Minähän en siis syö avocadoa. Nyt söin, hyvällä halulla. Voi moro vaan miten hyvää ruuasta tulee kun joku sen homman osaa. En tiedä miten monta kertaa sanoin eilen Matiakselle miten taitava se on :D Tosi monta! Niin, tuohan oli siis se ensimmäinen alkuruoka. Ensimmäinen.
Perinteisellä reseptillä valmistettu boullabaisse. Lohi, kuha ja ruijanpallas. Jättikatkaravunpyrstöjä ja simpukkahommia. |
Lähikuva ruokakasasta. |
Maalaisleipäkasasta ei ole kuvia, koska tässä on ihan riittävästi taivasta. |
Minua tuntevat ihmiset huomannevat kuvissa jotain sellaista mitä en myöskään suin surminkaan yleensä kitusiini ahda. Kyllä, se on katkarapu. Jättikatkaravun pyrstöä siis oikeamminkin. Kilttinä tyttönä ajattelin, että nyt maistetaan KAIKKEA, kun ihana serkkupoika on aamusta asti keittiössä raatanut. Ei harmittanut, oli tooooodella herkullista. Tiedän, et olisi uskonut minun noin sanovan! Niin, tämähän oli myös vasta alkuruoka, mutta toinen sellainen.
Siinä sitten. Kanan pyllyyn on tungettu sitruuna. Viekussa chorizoceviche ja jotain herkullista lientä jota kaadettiin kavereiden päälle ja ääntä kohden. |
Eräänlainen banoffee. Taustalla emäntänä toiminut serkun vaimoke. |
Kaiken kaikkiaan ihan uskomaton ilta, niin älyttömän hyvää ruokaa, että vieläkin vähän silmäkulma kostuu :) Tästä käteen jäi ainakin sen verran asiaa, että mun serkku on uskomaton kokki ja myös se, että taidan ryhtyä ravintoloissa tilaamaan pelkästään alkuruokia. Ne on vaan aina parhaita. Voipi johtua siitä, että pienempään asiaan tiivistyy paljon enemmän makua.
Hyvä pääsiäislauantai, nyt ehkä vähän turvottaa.....
Ahiuhuu. Kun katselin ensin vaan kuvia mietin että WTF. Onko tämä Wilmiksen blogi. Ja onhan tämä ja sinähän söit. Sinuu kun näkee aina vain vetämässä kanaa ja sanomassa että jonkun ruoan koostumus on ällö. :D Ihanaa että olit rohkea ja sait uusia upeita nautintoja serkkujesi juonellisesta ylläristä. Jep, ja huomasin juuri että unohdin ottaa eväät töihin mukaan.
VastaaPoistaWhaaaat :D
PoistaKyllähän mä nyt muutaki syön ku kanaa :D
Ällöjä on vaan limaiset ja hyytelöasiat, banaanin ja vadelman lisäksi :D
Et eipä liiotella siellä nyt yhtään hei!