23.2.2014

Kalan syöttinä

Tänään tein jotain normaalista poikkeavaa! Jotain sellasta mitä en ole aikasemmin uskaltanut. Ja se kutititti! Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik!!

Grouponilla oli tällä viikolla muutaman päivän tarjouksessa puolen tunnin kalapedikyyri Tampereen keskustassa pari viikkoa sitten avattuun Calella Fishiin. Kyseessähän on siis monista lomakohteista tuttu jalkojen upottaminen akvaarioon, missä pikkuriikkiset kalaset imeskelevät kuollutta ihoa pois. Kyllä, imeskelevät, eivät pure. Mä olen monesti meinannut etelässä ottaa osaa, mutta jänistänyt viime hetkellä vaikka mies olisi siinä vieressä sanonut, että "Mee nyt kun kuitenkin haluut!" Jostain syystä ei vaan siltikään ole uskallus riittänyt, tiedä sitten miksi, eipä kyse ollut mistään maata järisyttävästä asiasta.

Ostin tosiaan tuon kalapedikyyrin kahdelle kunhan olin kysynyt Iisalta, josko hän lähtisi kanssani. Tottakai! Sovimme sitten, että tänään mennään, sunnuntai on hyvä tuollaiselle rennolle hörhöilylle. Kuusi hoitotuolia käsittävä paikka oli aivan tyhjillään, joten saimme ihan itse valita paikkamme.

Iisa tutkailee siinä pikkutohtoreita
Toimenpide alkaapi siis sillä, että jalat pestään (ihan itse) ja sitten parkkeerataan tuolille ja upotetaan jalat kalojen sekaan. Kalat hyökkäävät kimppuun samantien ja se kutituksen ja kikatuksen määrä oli aivan järjetön. Iisaa ei kutittanut niin paljon, mutta mä olin ainakin ekat viisi minsaa ihan hervoton. Jossain vaiheessa unohdin kutituksen, mutta sieltä se yhtäkkiä taasen pölähti ja kikatus alkoi jälleen. Puolen tunnin aikana ehdimme siinä sitten höpötellä kaikenlaisia juttuja töistä haihin ja kysellä myös paikkaa hoitavalta pojalta kaikkea erittäin tärkeää. Tärkein kysymys tietenkin oli "Syökö nää muutakin ruokaa?" Kuulemma syövät, mutta että tuo kuollut iho on ihan tosissaan myös niiden ihan oikeaa ravintoa. Puolen tunnin aikana ikkunan ohi ehti myös kävellä paljon ihmisiä ja yllättävän paljon sellaisia ihmisiä jotka alkoivat samantien hymyillä kun huomasivat miten paljon kikatin. Siitähän se hörötys vaan paheni! Toisaalta kauhean hauskaa, että sai vieraille ihmisille aiheutettua hyvää mieltä tällaisena harmaana päivänä.

Siellä ne on, hard at work.
Mun kynsilakat <3 <3 <3

Käsittelyn jälkeen nostetaan jalat pihalle altaasta ja kalat vaan päästävät samantien irti. Tota osaa mä vähän jännitin, just siksi, et jos mä vahingossa otan sieltä akvaariosta jonkun kaverin mukaan ja murskaan sen lattiaan. Onneksi kalaset osasivat ihan itse pitää hengestään kiinni. Tämän jälkeen jalat kuivataan (ihan itse) ja sitten saa sellaiset hassut pikku tossukat millä voi kävellä penkille rasvaamaan jalkansa.

Jalat tuntuivat tosi kevyiltä hoidon jäljiltä, käveleminen oli aika paljon ihanampaa kuin tullessa. Ainut miinus omalta osaltani oli se, että puoli tuntia tuntui aika pitkälle siinä vaiheessa kun yhtäkkiä tulikin todella kova vilu huolimatta siitä, että hoitolassa sisäilma oli erittäin lämmin. Onneksi vilutus meni melko nopeaan ohi, mutta olisin ehkä kaivannut jotain lämpimämpää päälle pantavaa siinä vaiheessa.

Kaiken kaikkiaan ihana kokemus, menen tosi mieluusti uudestaan, vaikka kutittaakin.

2 kommenttia:

 1. Mäkään en oo uskaltanu tuota kokeilla just sen kutituksen takia. En tiedä uskallanko koskaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsihihihih :D
   No mut siellähän on vaihtoehtoina 15min, 30min ja 45min :)
   Ni voi vaikka alottaa sillä vartilla ja jos sen kestää ni siitä sitte hiljoksiin totutella itseään pidempään...
   Ja kyllähän siihen turtuu, paitsi sillon ku ne menee varpaiden väliin ja siihen holvikaareen kutittelemaan :D

   Poista

Sano vaa :D