3.2.2014

Työnhaussa havaittua

Mä olen tässä nyt valmistumisen jälkeen yrittänyt kovasti hakea töitä. Välillä oikein päähän koskee, kun lukee noita hakemuksia, välillä oikeinkirjoituksen johdosta, välillä aivan omituisten oletusten vuoksi. Okei, no nää nyt pätee lähinnä ravintola-alan töihin, mutta joka tapauksessa, vaatimukset (ja tarjonta) ovat välillä aika käsittämättömiä, ainakin mun mielestä :D Seuraa työkkärin sivujen tämän hetkistä saldoa.


Vuorotteluvapaasijaisuus Alkossa: Työtä on maksimissaan 10 tuntia viikossa. Siis että Alkossa on nyt sitten ollut joku tyyppi 10 tuntia viikossa ja hän nyt sitten tarvitsee vuorotteluvapaan, niinkö?
En hakenut...

Kahviautomaatin täyttäjä (ja hyvin moni muu): sinulla on ajokortti ja auto käytettävissäsi. Ajokortin vielä ymmärrän vaatimuksena, mutta että ihan auto. Minäpä tässä työttömänä keskusta-asujana lähdenkin nyt sitten auto-ostoksille ensitöikseni, että voisin sitten hirveissä veloissa tehdä jotain minimipalkkaduunia, ettäjotta voisin sitten maksella sitä autoa pois.

Kahvilatyöntekijä: Vaatimuksena hyvä ammattitaito. Yli 5 vuotta kokemusta. Ai ihan silleen. Miten se hyvä ammattitaito sitten näkyy? Kun tuntuu, että jatkuvasti niitä urpoja on sellasissa töissä mihin minä haluaisin. Niillä on sitten varmaan se hyvä ammattitaito ja yli 5 vuotta kokemusta. Ja siis mistä kokemusta? Mulla on yli kymmenen vuotta työkokemusta erinäisistä asiakaspalvelutöistä, lasketaanko se?

Glitter: Hirveä kasa vaatimuksia, työaika 4h/vk. En muista miten se ihan suorilta meni, koska ilmoitus on jo poistettu, mutta hei oikeesti. Se ilmoitus oli pitkä, tarvittiin kaiken maailman Glitter-persoonallisuutta ja hyvä ettei tohtorin tutkintoa. NELJÄ TUNTIA VIIKOSSA! Opiskelijakaan ei selviä noin vähällä työmäärällä. Mun pää ei ymmärrä mitä tossa on oikeasti haettu. Voiko se olla kirjoitusvirhe?

Vaahtobiletyöntekijä: Tarjoamme: surkeat työajat, jonkunlaisen palkan, paljon autossa istumista, loistavat työkaverit, hyvän ikkunan yöelämään. Ei vaan, mä uskon kyllä että toi on oikeasti tietynlaiselle ihmiselle superia hommaa. Viikonloppuöiden palkat on kuitenkin aivan kivat ja mikäs siinä kesällä Suomea kierrellessä. Mä ku taas vaan edelleen kaipaisin sellasta ihan pysyvää työpaikkaa.


Tässä vain muutama huomio minkä olen viime päivinä tehnyt. Ehkä tässä joku päivä jaksan kirjoittaa seikkailuistani vuokrafirmassa ja miten mua ollaan pissimässä silmään............  

10 kommenttia:

 1. Hae nyt Ikeaan töihin! xD
  Minäkin haen heh heh.

  Mä en ees halua aatella tuota työmarkkinatilannetta, kai se on sitten ihan mahdotonta tän taloudellisen tilanteen takia, on niin paljon hakijoita, että työnantajat voi pyytää ihan mitä vaan. Munkin pitäisi tässä vaihdon tiimellyksessä itsekin raapustaa muitakin hakemuksia kuin vaan tuonne keltasiniseen konserniin ihan vaan varmuuden vuoksi. Huh huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooh, pitää varmaan sinnekki vääntää jotain. Paitsi ne taitaa hakee vaan kesätyöntekijöitä, mulla olis edelleen ihan sellanen oikea pitkäaikainen työ hakusessa. Kaipa ne työnantajat tosiaan voivat pyytää mitä vaan ja siltiki tuntuu että moni paikka hakee koko ajan uudestaan ja uudestaan niihin samoihin paikkoihin työntekijöitä. Et mitä ihmeen jengiä ne sinne palkkaa jos ne pitää heti potkii pihalle.......
   Huh huh joo, kun sais kelasta edes avustusta mut seki on vissiin vähän hataralla pohjalla....

   Poista
  2. Itselläkin kyllä on ihan vakkariduuni silmissä tuolla. Sitä vaan harvoin saa heti alusta saakka niin pakko mennä niillä pelimerkeillä mitä annetaan. Ikeassa ne ainakin jatkaa soppareita hyvillä tyypeillä ja haluan kyllä uskoa, että sinne kun takas pääsee niin ei tartte huolehtia muutsa kuin "arvoasteikolla" ylöspäin etenemisestä :)

   Poista
  3. Okei, aivan hyvä ja passeli meininki :)
   Toivotaan et sulle käy hyvin :)
   Tietty käy, oot kuitenki paras! :D

   Poista
  4. Haha, no mä toivon et sullekin käy hyvin! Eli haet nyt vaan ja ollaan sit työkavereita! Näin ratkeaa sun ongelma vaikeista työkavereistakin jotka ei hengaa sun kaa vapaa-ajalla xD Siis täähän on ihan WIN WIN!!!

   Poista
  5. Tsihihih!
   TOTTA!
   Eli ei muuta ku hakemusta menemään ja kohti uusia pettymyksiä! :D

   Poista
 2. angstiSantsimoi4.2.2014 klo 15.38.00

  Noniin, angstinen valivali työnhakuvuodatus uusiksi, kas näin :D

  Että kertakaikkiaan. Ite kun viimekeväällä pääsin työhaastatteluun n. viidenkymmenen kirjotetun hakemuksen jälkeen, olin ihan fiilareissa vaikka työ oli siis perus myyjän hommia pienessä erikoisalan liikkeessä. Diili ois ollu hieno 15h/vko ja tunnit ehkä mahollisesti joskus hamassa tulevaisuudessa ois noussu. Haastattelun eka osa toteutettiin ryhmähaastatteluna. Joku oli perunu tulonsa ja oltiin kahdestaan toisen hakijan kanssa ja haastattelutilanteessa meiän piti tehä tehtävä ja vaihtaa yhtäkkiä kieli englanniksi (koska englannin kielitaito oli merkattuna plussaksi paikkaa hakiessa). Parin taidot oli ööö mmmm ööö ai äm ööö veri ööö hmm -tasoa ja ite selviydyin suhtkoht kunnialla. Tuloksena että pari pääsi jatkoon, minä en. Työn vaatimuksissa oli kirjailtu alleviivaten positiivisuus, sitä ettei hermot ikinä petä vaikka tulis miten tiukka tilanne ja miten pitää olla energinen ja luoda asiakkaalle niin miellyttävä ja positiivinen ostokokemus että universumi räjähtää. No, mielenkiinnosta kävin stalkkaamassa millanen tyyppi siihen hommaan lopulta pääsi. Ja kas vain, siellä istuskeli tiskin takana elämäänsä kyllästyneen oloinen naisihminen naama norsunvituralla. Että se siitä alleviivatusta hunajaisesta hyperpositiivisuudesta :D (tai ehkä mä vaan luulen olevani positiivinen asiakaspalvelija mutta tiedostamatta haukun ohikulkijoita mulkeroiksi ja lihasrefleksinä vilkuttelen keskarilla asiakkaille enkä tajua sitä, muutoin kyllä väittäisin olevani vähintäänkin tsiljoonasti positiivisempi kuin hän.)

  Ja mitä autoihin tulee, itehän pääsin kerran paikkaan jossa vaadittiin autoa, koska omistin auton. No, tässä firmassa liikuttiin asiakkaiden luona ympräi tamperetta ja lähikuntia. Käytännössä aikataulun mukaan asiakkaalta toiselle liikkuminen vaati toisinaan sitä että keskustassa olevien asiakkaiden luo mennessä oli pakko parkkeerata maksullisille paikoille ettei aikataulu kuse. Kuitenkaan parkkirahoja ei työntekijöille korvattu tässä firmassa. Ja yleensä vielä aikataulut ja systeemit oli suunniteltu niin että päivän ekat ja vipat kohteet oli jossain kaukana (koska luonnollisesti työpaikalle siirtymää ja illan päätteeks kotiin siirtymää ei korvata niin on halvempaa kun työntekijä ajelee kauas omalla kustannuksella eikä firman tarvi km-korvauksia maksaa eestaas). Että työn takia ei autoa kannata hankkia, tai ainakaan jos on tommoseen paikkaan menossa :) Tuolla nyt oli ehkä muutoinkin vähän kyseenalasia ja jänniä ohjeisuksia joihinki asioihin... niinku että oli työpäivän pituus sitte 8 tai 10h niin ainut tauko on ruokatauko ja se on vartin.

  Yhtä oman alan paikkaa hakiessa (ja siis puhelimitse tiedustellessa) mulle ilmotettiin että voithan sä tätä paikkaa hakea mutta minä en palkkaa ketään alle kolmekymppistä (28 onkin täysin eri asia kun 30) koska sellaisilla on mielessä vain se millaisen mekon laittaa seuraaviin hippoihin. (no, selevä. Pitäkää tunkkinne, olkaa hyvä!)

  Mutta kai se on niin et nyt on työntekijätarjontaa niin paljon että aina joku suostuu paskojen diilien töihin. Kuten erään vuokrafirman kautta jollekkin työpaikalle, jossa kirjotetaan kahden päivän (tai ehkä joskus jopa viikon) mittasia työsopimuksia jotka lupaa 5h/vko töitä, irtisanoutuminen 0vrk kumminkin puolin ja edellisenä päivänä kerrotaan tekstarilla onko seuraavana töitä. Ja tällöinkään ei tiiä tehäänkö töitä +35 sisätiloissa vai +2 -lämmössä vesisateessa talon katolla, eli kaikkeen tarvii varautua. Sellanen saattaa vaatia huumorintajua. Mulla se huumorintaju oli loppumassa just :D

  Tsidingggg, mutta vielä on niitä oikeita ja hyviäkin paikkoja jossain. Ja sanoisin että kyllä säkin sellasen löydät, kun oot tommonen sosiaalinen ja puuhakas hyvä tyyppi. Itellä tää hakuhomma kesti vuoden mut nyt vihdoinnn on alkamassa jopa lähes oman alan kokoaikanen työ joka on jokalailla ihan hyvä diili (verrattuna näihin 12h/vko-diileihin). Mutta että en voi sanoo muutako että tsemppiä universumin räjäytykseen rautaisella ammattitaidolla ja hattaraisella positiivisuudella! Jee!

  Huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JESSS!!
   VIHDOIN!!!
   Siis toi on niin käsittämätön asia, miten aina ne naama vääränä olevat akat saa töitä?!?!!?
   MILLÄ IHMEELLÄ!?
   MÄ olen jatkuvasti asiakkaiden mielestä ihana ja söpö ja kiva ja kaikkea (nämä oli viime lauantain vuoron eniten käytetyt sanat minusta) ja siltikään ei heru työhaastatteluja eikä varsinkaan työpaikkaa. Toi on niin uskomatonta, mitä ne haastattelijat oikeesti kattoo????

   Onneks ei oo autoo, ei tarvii sen suhteen joutua kusetetuksi.
   Mut joo, niin se taitaa olla, että aina on joku joka suostuu tekemään paskalla sopparilla ja paskalla palkalla semipaskaa duunia. Itsestä on tullu vähän nirso näiden vuosien aikana, en vaan jaksa enää tehä mitään paskaduuneja jos niissä ei ole mitään toivoakaan mistään kivasta.

   Mut on kyl niin mahtavaa että sulle on löytynyt hyvä diili, ja paljon säkin olet joutunu kärsimään ton eteen! Puuh!

   Mut joo, ehkä sitä hattarapositiivisuutta pitäis vaan alkaa ite viljelemään ettei ole täällä kotona sitten naama norsunvituralla :D

   Poista
  2. Hahaa. Joo. Noniin, toi on mysteeri mikä lähtökohtasesti itteä kans on pitkään kummastuttanu. Tai että toki aina ei voi olla se paras päivä mut lähtökohtasesti esim tuolla nimeltämainitsemattomalla vuokrafirman diilausfirmassa työ oli aika sheisseä mut työkaverit kiitteli sitä miten mukava mun kanssa on tehä töitä kun yleensä normisheisseä sheissemmän nakin napsahtaessa ite koitin suhtautua siihen huumorilla ja ei muuatku hommiin että päästään joskus kotiinkin-asenteella. Tai lähtökohtasesti itellä ja muilla vaan on kivempaa jos ei möksötä tai valita taukoamatta niitten tyhmempien töitten äärellä vaan vaikka höpisee jostaki kivasta siinä töitä tehdessä työkaverin kans.

   Kyllähän noita huonon diilin hommia hetken tekee, mut vaan sen hetken että saa jotaki parempaa ja vakinaisempaa. (tietty ongelma on siinä et jos työt on nii raskaita ettei jaksa panostaa täysillä hakemaan muita töitä sivussa...) Haluan kuitenki edelleen uskoa että työtätekeväisille ja aktiivisille ihmisille kuitenki aina jotaki löytyy.

   Mut tralalei ja näin, Kiitos ja anteeksi! :D

   Poista
  3. Kiitos itsellenne, eikä mitään anteekseja! :D

   Poista

Sano vaa :D