12.2.2014

Karkkia korville

Tää biisi <3


Oltiin pari vuotta sitten joulu miehen vanhemmilla tuolla jossain landella. Kuuneltiin nukkumaan mennessä mun puhelimesta brittiradioo, muistaakseni kanava oli NME:n joku nettikyhäelmä. Landella kun oltiin, on kai sanomattakin selvää, että oli pimeää, aivan kuin talo olisi laitettu säkkiin, mitään ei nähnyt. Rouva siinä sitten tapansa mukaan nukahti hyvin nopeasti, radio jäi päälle. Jossain vaiheessa kuitenkin heräsin tän biisin alkuun.

Se fiilis sysipimeässä huoneessa ton alun soidessa oli kyllä mystinen. Rakastuin toki myös aivan samantien Ben Howardin ääneen, ei siinä mitään. Onneksi sain jostain sieltä unten mailta selvää sanoista ja niitä sitten googlailin menemään ja löysin Benin muunkin tuotannon samalla. Mikään muu Howardin kappale ei toki ole koskaan ollut tämän veroinen, mutta hyvää taidetta tekee tuo miekkonen.


Tämän rakkauden lähetti mulle joskus messengerissä mun silloinen rakas ystävä. Sanoi löytäneensä parhaan bändin ikinä.


Ei hän nyt ihan metsään tuon luonnehdintansa kanssa ollut. The Nationalista on toden totta tullut mulle äärimmäisen tärkeä yhtye. Joskus muinoin omasta last.fm:stä katselin, niin tämä biisi oli korkeimmalla sijalla jollain ihan järjettömillä luvuilla kaiken lisäksi. Olin sitten repeatilla kuunnellut satoja ja taas satoja kertoja, eikä ihme. Aikamoista namia kyllä tämä korville.


Viimeinen biisi tässä katsauksessa onkin sellainen, jonka löysin jo joskus teini-iän loppupuolella. Silloin lainasin Silverchairin levyjä kirjastosta ja luukutin tätä jatkuvalla syötöllä.


Biisi painui jossain vaiheessa hieman unohduksiin, niinkuin joillain kappaleilla tuntuu olevan tapana. Jossain vaiheessa viime vuosina tapasin kipaleen jälleen ja vanha rakkaus on edelleen tallella. Ikävä kyllä, tähän biisiin ei liity mitään henkilökohtaista tarinaa. Toisaalta toi biisin alkuperä on ihan tarpeeksi raskas ja henkilökohtainen tuolle poitsulle, että ehkä mun ei tarvitse olla kokenut tuollaisia raskaita juttuja tykätäkseni musasta.

Musiikki on ihanaa, eläminen ilman sitä on mahdotonta <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano vaa :D