31.8.2013

"Luonnon oma karkki"

Mä osti eilen raakasuklaata, mintulla höystettyä. Ajattelin että kun sitä kaikki nyt niin kovasti kehuu, niin pitäähän sitä sitten testata. Voi morjens, niinkun hei oikeesti. Kyllähän se niinkun tavallaan suklaalta maistui mutta siihen se sitten jäikin. Mä rrrrakastan tummaa suklaata, syön sitä sata kertaa mieluummin kun maitosuklaata, mutta ei tämä kyllä tummasta suklaasta mennyt. Jotenkin tuntui sille kun olisin mörssännyt mintulla ja suklaalla maustettua voin palasta suussani. Ja jotain ihmeellisiä pienen pieniä rakeitakin siellä oli joukossa. Tumma suklaa sulaa suussa, vaikka se olisi sitä 90%, se sulaa kielen päälle. Raakasuklaa ei selvästikään tunne tällaista toimintatapaa. Se on vaan sellaista rakeista mössöä mikä ei sula vaikka miten pureskelet. Toisekseen en myöskään ymmärrä sen terveysansioista yhtään mitään, siinä taitaa olla enemmän kaloreita ja rasvaa kuin tavallisessa suklaassa. Mikä siitä raakasuklaasta muka tekee sitten niin taivaallisen hyvää ja ultimaattista herkkua? Mä en tuota rakkautta ainakaan löytänyt...

Tästä päästäänkin sujuvasti tuohon otsikkoon. Mä en kestä termiä "luonnon oma karkki", mun mielestä siinä ei ole mitään järkeä. Mä tykkään hedelmistä ja marjoista ja mä tykkään karkista. Mun mielestä niitä ei kuitenkaan tule keskenään sekoittaa. Hedelmä on hedelmä, marja on marja ja KARKKI ON KARKKI! Hedelmässä ja marjoissa on kivaa hedelmäsokeria ja ne tulee tuolta jostain puusta tai maasta tai pusikosta ja ne on kirpeitä ja makeita ja niissä on kaikissa omia hyviä juttuja. Karkki on tehty kamalasta yöksokerista ja se on teollista ja siinä on kaikkea pahaa ja hirveesti lisäaineita ja se on silti kamalan hyvää. Puhutaan hei asioista niiden oikeilla nimillä, jooko. Eihän siinä oo mitään pahaa että hedelmistä tykkää, miksi väittää että ne on "luonnon oma teollisesti tuotettu lisäainepommi"? Mmm, tekeepä kovasti mieli vesimelonia, harmi että niiden aika taitaa olla taas hetkeksi ohi. Höh.

Me käytiin tänään sushibuffassa, niinkuin monesti lauantaisin on tullut tehtyä. Siellä oli uusia susheja, ne olivat hyviä. Kiva että valikoimaa oli vähän lisää :)

Jaettiin ukkelin kanssa tuo keskimmäinen lautanen, siinä oli niitä uusia susheja.

Sushin perään kävimme asematunneliin avatussa Foodstationissa vähän katselemassa mitäpä sieltä löytyykään. Oli toki pakko hakea Minetistä pari palloa jädeä, ei siitä ohikaan voi kävellä. Ukkeli söi toffeejäden, minä vetelin kitusiini pistaasia ja minttusuklaata. Kuvaa en ehtinyt ottamaan, jäätelö vei voiton. Harmillisesti pitää nyt kertoa että hinnat olivat jonkin verran korkeammat kun Mustalahden sataman kipsassa. Taisi olla jopa niin että euron enemmän sai pulittaa yhdestä pallosta. Se on aikamoista. Toki tuo sijainti varmasti ratkaisee, harmitti se silti vähäsen. 

Huomenna on syyskuu, sanotaan sille moi, se on ihan kiva tyyppi sekin.

Päivän paita threadless.com. Ylhäällä kivasti lintuja, alhaalla verta ja zombeja, hyvä yhdistelmä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano vaa :D