15.10.2013

Pyykinpesu

Meillä pestään pyykkiä vähintään kerran viikossa. Pyykkikori tulee täyteen, laitetaan pyykit koneeseen ja pestään nestemäisellä OMO Colorilla (äiti on sanonut että se on parasta). En ole koskaan tajunnut ihmisiä jotka pystyy olemaan pesemättä pyykkiä moneen viikkoon. Siis miten se on edes mahdollista? Ja anteeksi vaan mut miten paljon vaatteita ihmisellä voi olla ettei niitä tarvitse moneen viikkoon pestä? Entäpä alkkareita? Mun päähän ei ihan oikeasti mahdu tämä asia, ei lainkaan.

Meillä kaikki vaatteet ovat pääsääntöisesti mustia taikka muuten tumman värisiä. Mulla on yksi valkoinen hihaton paita ja kaksi valkoista kauluspaitaa. Kaikki nämä ovat töitä varten jos joskus harvoin joutuu tekemään tilaustarjoilukeikkoja. Yleensä ne viettävät aikaansa pyykkikorin alimpana koska tuntuu aina niin turhalle pestä puolityhjää konetta. Toisaalta, muita valkoisia vaatteita ei kuitenkaan ole, eli miksipä niitä sitten ei vaan pesisi heti pois. Siksi kun se tuntuu niin pahalle. Sitten kun on kiire ja pakon edessä on pakko pestä ne kaksi paitaa, ei tunnu enää niin pahalle, ei edes haittaa enää lainkaan. Ihmisen mieli on jännittävä.

Meidän liikuntaharrastuksetkin sanelevat sen, että pyykkikori täyttyy usein erittäin nopeasti, jos jompi kumpi on kipeänä eikä pääse reenaamaan, sen kyllä huomaa pyykkikorista. Jotenkin tuntuu ettei se täytykään yhtäkkiä lainkaan vaikka mä en koskaan käytä yhtä t-paitaa yhtä päivää pidempään (sanomattakin selvää että tämä pätee myös alkkareihin).

Joskus kinastelin Lissun poikaystävän kanssa siitä missä asteessa pyykit pitää pestä. Hän oli sitä mieltä että 60 astetta sen olla pitää, minä intin ja pysyin kannassani, 40 astetta, aina! Tässä kesän aikana muuten myös todistin väitteeni oikeaksi, kerran pesin pyykit kuudessakympissä, oli muuten lähes uudet, söpöt pinkit urheilurintsikat entiset tuon reissun jäljiltä. Neljäkymppiä on meidän perheen pyykinpesussa parempi ratkaisu. Joku kitisi juuri jossain etteivät bakteerit ehdi kuolemaan tuossa 40 asteessa, mä nyt tässä kovasti väitän että meidän vaatteet eivät ole missään liassa ja mudassa uitettuja, niissä tuskin on ns. normaaleja bakteereja kummempia kavereita. Meille ei tule rutto vaikka meidän pyykit onkin pesty alhaisessa lämpötilassa. Ja niin kauan ku jopa miekkosen vaatteet tuoksuvat pesun jälkeen pesuaineen raikkaille, voisin kuvitella että suurin osa niistä hyikamalakammottavista bakteereista (joista osaa me varmaan muuten joka tapauksessa kuitenkin tarvitaan johonkin elämiseen tms.) ovat sieltä poistuneet pesuveden mukana. NIH!


Olin opparin lattialle kaatama. Pillow Fight Champion on sankarin näköinenkin.

Taidanpa tästä mennä pesemään yöpyykkiä. Seinänaapurina kun toimii hissi ja alakerrassa on kellari. Meillä on asiat kivasti :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano vaa :D