31.10.2013

TV Thursday #1 - Tämän hetken top 5

Noniin, koska mä nyt olen muutenkin viime aikoina keskittynyt ilmeisesti sarjoihin enemmän kun vaikka tuohon iki-ihanaan oppariin (pian lähestyvästä dediksestä huolimatta), löytyipä sitten intttternetin ihmemaailmasta pari jännittävää tv-aiheista blogia ja ihan aivan jopa tuollainen haasteblogi. Jeee!

Vaikka tuolla blogissa on useampikin haaste jo, ajattelin aloittaa ykkösestä. Siksi että se on ykkönen ja toisekseen siksi että aihe on ehdottomasti mielenkiintoisin, mahdollisesti myös vaikein. Ihan tosi joo, miten voin kaikista katsomistani sarjoista valita vain viisi? Pitkän tuskailun jäljiltä, täältä pesee! En kyllä laita mihinkään järjestykseen, kaikki ovat niin hyviä.

Luther


Kuva.

Tämä jo Briteissä loppunut sarja on aivan timanttinen. Suomessakin tuota taidettiin Ylellä näyttää, eikä ihme, tämän parempaa on vaikea löytää. Sarjan henkilöhahmot olivat ainakin mulle jatkuvasti huomattavasti tärkeämmässä osassa kuin yhdetkään rikokset mitä ratkottiin. Mielestäni Luther lopetettiin ajoissa, ei ajettu liian loppuun kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja. Ykköskauden parasta antia oli ehdottomasti Johnin supersekoaminen ex-vaimonsa olohuoneessa. Harvoin näkee niin aitoa tunnetta oikein missään. Harmillisesti kuulin jossain vaiheessa suunnitteilla olevan myös elokuvan John Lutherin aiemmista vaiheista, jotenkin toivon kovasti että tuo suunnitelma jätetään ihan vain aikeiden tasolle. John ei vain ole oikein mitään ilman Alicea, pakko se on myöntää.

Hannibal

Kuva.

Olen pitänyt Anthony Hopkinsin Hannibal Lecteriä todella epämiellyttävänä ja epäkohteliaana kaverina. Kun kuulin että NBC:lle on tulossa uusi sarja aiheesta jossa Hannibalina toimii Mads Mikkelsen ja Will Grahamin saappaisiin astuu Hugh Dancy, kiinnostuin välittömästi. Kiinnostukseni oli oikeassa, tuossa sarjassa on jotain ihan käsittämätöntä ja Hannibal viimeisen päälle sivistynyt ja viehättävä mies. Kyseessähän on siis aikaa ennen Uhrilampaita, ennen kuin kukaan edes tietää Hannibalin vetelevän iltapalaksi ihmislihaa. Sarjastahan on vasta tullut pihalle ensimmäinen kausi, jonka toki näppäränä tyttönä katselin menemään yhtäaikaa Jenkkilän kera. Suomessa Nelonen onneksi yhtä näppäränä (tyttönä?) alkaa näyttämään sarjaa viikon päästä. Mikäli et jotain kautta ole ehtinyt jo sarjaa katselemaan, nyt on sen aika. Pelottava ja ahdistava, mutta äärimmäisen nerokas ja mahtava. Tumblrin fannibalit sen tietävät, vähintäänkin.

Once Upon a Time 

Kuva.

Tässäpä sarja josta itse olen alusta asti ollut aivan pähkinöinä. Tiedän kyllä, että toisinaan lavasteet eivät ihan kohtaa sitä satumaailmaa mikä omassa päässä olisi kiva nähdä, mutta se ei ole vieläkään minua haitannut. Niinkuin tällä viikolla jo aikaisemmin sanoin, henkilöhahmot ja satuhahmojen keskinäiset tarinat ovat todella hyvin kirjoitettuja. Jännittäviä käänteitä tulee vastaan jatkuvasti. Mielestäni tähän samaan osioon sopii myös tuo sisarsarja Once Upon a Time in Wonderland, johtuen siitä että nämä sarjat risteävät keskenään ja samat hahmot seikkailevat molemmissa, enemmän tai vähemmän. Satumaailma on ihana ihana ihana! Jee!

Parks and Recreation

Kuva.

Leslie Knope ja Ron Swanson. Kutakuinkin tärkeimmät asiat mitä sarjasta tulee tietää ja niiden tulisi riittää. Tällä hetkellä Jenkeissä mennään kuudetta kautta, vitsit toimivat edelleen. Jos et vielä ole uppoutunut tähän, nyt olisi jo korkea aika!

Sherlock


Kuva.

Jos tämä sarja tuli nyt sinulle yllätyksenä ja varsinkin jos sarja on sinulle vieras, suosittelen lämpimästi sinua heittämään televisiosi ja tietokoneesi ja varsinkin intttternettisi johonkin lähimpään roskalavaan. Et sitten tarvitse niitä enää, ikinä. Vaihtoehtoisesti, KATSO SHERLOKKI! NYTHETI! Ensi vuoden puolella upouusissa jaksoissa nähdään miltä elämä Reichenbach Fallin jälkeen näyttää. Ei muuta lisättävää, kiitos.


Aika rikospainotteinen lista. Aika brittipainotteinen lista. Minkäs teet, viisi on hirvittävän vähän. Tästä puuttuu monta helmeä, mutta näillä on hyvä lähteä liikkeelle. Ja ujutinhan mä salaa tonne ton yhden ylimääräisen. Niin kuuluu tehdä, tietenkin ;)

(Mikäköhän siinä on etten osaa lukea noita tehtävänantoja...Tämän hetken topviidestä oli kyse. No, eipä noi kauhean kauas menneet, listasta nyt toki puuttuu sitte Grimm, Sleepy Hollow, Ripper Street, Supernatural, The Fall, Elementary, Homeland ja Big Bang Theory noin niinkun muiden muassa. Mut se on pientä se :D)Katsoin tänään yksin The Nightmare Before Christmasin, ihan halloweenin kunniaksi. Kukaan ei tullut sitä kanssani katsomaan (ei edes mun mies, koska "noi biisit on ihan kauheita"), ehkä Facebook-kutsu tuli liian myöhässä ;) Siitä kuunneltavaksi Amy Leen kaunis versio Sally's Songista. Ihanaa (ja vähän pelottavaa, ei liian) halloweenia!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano vaa :D